4.09.2020 г., 16:04 ч.

"Ценностите" на нашия живот 

  Поезия » Гражданска
401 0 0

Жадуваха за въздух и светлина,

но на тях надянаха хомота -

на деца на майката земя*,

на онеправданите от живота.

 

А вижте онзи мафиот,

той с бухалка бил е хора,

но в условията на нашия живот

богат е, вместо да е в затвора.

 

И този морален дегенерат

в това общество е почитан,

а който не е богат -

не, даже ако е умен и възпитан.

 

Боже, в какво общество живеем,

често в него няма ред, морал.

Стойностното да ценим не умеем,

думаме:"Нечестен е, ама успял!"

 

*Препратка към стихотворение на Смирненски:"И ний сме деца на майката земя".

© Георги Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??