25.08.2021 г., 18:37 ч.

Чадърчета и стрехи 

  Поезия » За деца
397 0 2

Не дишат цъфналите кестени

на май плодородния дъжд,

а разтварят бели бастунчета

и под чадърите сприхаво кашлят.

 

До тях жълтополи глухарчета

шият пухени защитни ямурлуци,

ред по ред новините ще раздухат

и ще обявят десант от парашутчета.

 

Небивали истории в палатките,

издигнати под шипковите храсти,

разказват пъстри полски ястребици

за семена, зрънца и тревици.

 

А брезата от жалост угрижена

приготвя сироп и елексир

и също дава на всички летящи,

пълзящи и тичащи подслон.

© Мария Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??