25.07.2007 г., 10:06 ч.

Чакàло (Prizma 43) 

  Поезия
979 0 4


За думичките в скоби вече ви писах -
не са за хора с нежен слух. Sorry.

Чакàло

Чакам...
По гари, летища и таксита.
Завръщане Чакам. Любовния ритъм.
Чакам сутрин. Вечер Чакам.
Не искам да видя наоколо Мрака.

Чакам на опашка.
(И на задна прашка!)
Чакам по номер - томове!
И пред родилни домове.

Пред Университета -
дъщеря си напета.
Чакам мними другари.
Врагове Чакам, стари.

На Хората - Добротата;
На Близките - Патилата;
На Бог - Милостта...
Чакам да ми кацне Света!?
*
Чаках да порасна...
Още Чакам!
Чакам безгласно.
Шумно Чакам.

На Времето подвластно
Чакàлото ми се изЧака.
Най-подир съм наясно:
(Мамата си трака!!!)

- Остава Пустош...

9 Януари 2004 Мюнхен, Летището

NB.
"
Може би най-категорично и натрапчиво на преден план излизат слабостите в поезията на Симеон Дончев и Атанас Димов. Първият ни пресреща с един претенциозен стих, който чрез стегнатост и ударност цели да защити търсенията на автора си. Но е достатъчно да цитирам финала на един от текстовете, за да се разбере колко далеко е той от истинската поезия:  

На времето подвластно  

Чакалото ми се изЧака.  

Най-подир съм наясно:  

Мамата си трака!  

(стихотв. „Чакало")  "

Разровило е моето Чакàло префинените му и поставени в рамка разбирания и то дотам, че умишлено е пропуснал последните две думи от стиха - най-важните!  - "- Остава Пустош...", които са ключето и обясняват и оправдават(!!!) всички използвани подразнили го средства. След като свърши Чакането... не ни остава нищо...
Критиците, ако имаха дар да творят - щяха.

© Симеон Дончев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Поздравления за уникалните стихове!
  • Така е, той - живота... "Мамата си трака"!
  • Ценен поет си за мен , ценен!
  • Чудесен е стихът ти поете!
    Те критиците са си за това,да критикуват,защото друго едва ли умеят.
    Не бива да се вживяваме в ролята на корективи.Поезията е храна за различни души,нека всеки сам открие своята!
    А аз твоята си я поглъщам на големи порции, с огромно удоволствие!
Предложения
: ??:??