21.05.2006 г., 11:22 ч.

Чалгъ 

  Поезия
698 0 10
Да съ чите миеку


Ни мож'да бъди, те таквоз животну нема,
ут нескъ ша живеа куту в лунен сън.
Еуроп'тъ догодина мой и да ни земи,
а мой да кажи: - Писна ни! Байгън!
То те женити ни са убави, красотни,
упстъновкътъ кутУ в руманити на Майн Рид.
На "Голо бъдро" в дупка автом'бил са цопнал,
а неска в вестнико - било на "Голд бърт стрийт"
Те и звездити ни от месец нещо са втикосаа.
Не светят. Кастинг чакали пред ВИП-а...
В Пищово имали мерак да съ дукоснат,
що саму Галкъ от Къризмъ да гу пипа.
А Кондьо вчеръ пей минорну в джийсемъ:
- O Азисе, книга си издал. Си ногу печен.
Кой ти я написа, дявол да те земи?
А Азис: - Бе Кондю, кой ти я прочети...

Ко да ви говора, пучирня небету.
Скрилъ са йе дажи в срамути лунатъ.
Чалга повсиместнъ - в балканъ, до морету...
Европъ да му мисли, чалгътъ я чакъ.

© Хухавел Кайлъшки Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??