6 часа вечерта.
Клошарите търсят ракия.
Другите искат да ядат.
Тогава прибират се в къщи.
Патрави, куци, сакати.
Търчат със патици
и лъснати обувки.
Небето отмята облаци -
поглежда ме през слънце...
Яростно слънце -
ярката злоба
е на модерен фашист!
- Вярвам, че ще ми помогнете -
казва клошарът брадат.
и протяга ръка за комат.
- Имаше сбиване, обир...
Коматът изчезна
в една космата ръка.
Защо да помагам?
- Вижте, това... - спирам. -
Много ми писна!
- Най-малко пет ракии ще изпия!
- Явно знаеш, че си мръсен?
Идват ченгета и те пият ракия.
Хора
и звездата на манежа.
Човекоподобната маймуна Рико,
ядат и ядат, и не спират,
ядат късове цяло месо,
после посягат към памперси,
късат...
памперса...
СДС се оляха,
и за тях памперс...
Славяните,
които обичат ракия,
пият.
- Добро утро,
господа!
Опитайте нашата
славянска салата.
Точно така!
Покажете ни на
Света!
Покажете ни цели и бели...
Кога не сме били
ЗЪБАТИ И
БЕЛИ (но космати)?!
Пиша ви, знам ли и аз...
(Пиша на всеки и бриша на всеки.)
Но понеже сме хубави,
дайте по едно и нали,
да се измъкваме,
ченгетата ги няма -
Навярно писмата
не им стигат.
А времето е готино,
а стаята е моя, тясна и опасна.
Ако имах света,
в 6 часа вечерта щях да спя.
Пиян до сутринта.
Хората стават и почват да ходят.
Небето омита последния
облак.
И е времето странно,
и човекът е пич...
И човекът е чичо!
Всеки ден
от 6 вечерта та чак до...
сутринта...
Чао!
© Хари Сватбаров Всички права запазени
Дешифрирайки вашите отзиви, гледам получило се е нещо подобно.