13.08.2008 г., 7:16 ч.

Час по математика 

  Поезия
848 0 5

         Час по математика

 

Хайде, сядайте, идва госпожата,
тя е вече пред вратата,
ще започне пак с логаритми по дъската,
а на нас ще ни боли от тях главата.

 

Диби започна да подскача,
казва, че решил е трудната задача,
но отново е направил грешка,
ще се намаля неговата бележка.

 

Показа госпожата как да се реши,
ний ядосваме се, че не сме се сетили сами,
трудното решаваме с лекота,
а от лесното все ни боли глава.

 

Започваме нов материал
с термини и означения, що не съм виждал.
Чудим се дали са по-лесни от задачите предишни
и дали не са излишни.

 

Ето, че звънецът би,
а госпожата с домашно ни дари,
нямаме почивка ний дори вкъщи,
кажи ми как човек да се не мръщи.

 

С това ще привършвам,
че задачи имам да довършвам.
Знайте, труден е този предмет,
но използва се навред.

© Иван Батев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • само така! :D
  • Това ми хареса :D
  • хехе готино е
  • трудното решаваме с лекота,
    а от лесното все ни боли глава.

    До болка познато. Ех, тази математика!
  • Не отричам полезността на математиката, но не е ли си литература... Поздрави и успех по математика!
Предложения
: ??:??