26.08.2012 г., 19:23 ч.

Чашите от час стоят си празни 

  Поезия » Любовна
659 0 3

Чашите от час стоят си празни,
но ний отпиваме от тях две какпки вино
и правим се, че двама сме на празник,
на който е поканен точно- никой.


Романтиката свърши се отдавна,
но пак гальовно сгънал съм салфетки,
а ти като една чаровна дама-
постелила си покривка от вестник.


За малко- щях отново да забравя-
мой ред е блюдо да поднасям,
малко грях, подправен с изневяра,
и тъжен поглед- леко за окраса.


Следва танц и дамата ще кани кавалера:
"извинявай, без да искам те настъпих."
Замечтан си мисля във килера,
а за другото читателю - излъгах...

 

© Никола Борисов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??