14.04.2011 г., 15:48 ч.

Часовник 

  Поезия » Любовна
533 1 1

Часовник

 

Този часовник няма ли сърце,

не му ли е мъчно все да ни разделя,

как издържа да гледа тези ръце

как една от друга тъжно се отделят?!

 

Тези стрелки нямат ли чувства,

та така скоростно се въртят,

не разбират ли какво изпускам,

когато в най-сладкия момент ни разделят?!

 

Този часовник няма ли сърце,

нямаше - иначе щеше да се свие,

като гледа как плаче моето лице,

а ти с каква тъга сълзите триеш...

 

Този часовник така бързо тиктака

в миговете, когато съм с теб,

а когато със седмици те чакам,

едва се сдържа да не спре...

 

Този часовник не го ли боли,

когато вижда колко се обичаме,

защо винаги иска да ни раздели,

съвестта му, Боже, чиста ли е?!


 

При часовникаря отивам, протягам ръце,

той не вижда в часовника проблема...

- Извинете, продавате ли за него сърце,

че искам да си купя малко време?

 

18.08.2011

© Радослава Михайлова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??