12.01.2024 г., 10:04 ч.

Частица от света 

  Поезия » Любовна
142 0 2

       

    Частица от света

 

Вървя по стъпките на красотата,

картината е бяла от снега,

цигулка само плаче в тишината,

откраднала частица от света.

 

Сърцето търси мигове вълшебни

и щастие открива в песента,

и всички мои чувства са донесли

магичната мелодия в стиха.

 

И може би в мита за боговете

все още скита тъжна любовта,

и със ръка докосва цветовете,

заплетени във нейната коса.

 

Но спуска се нощта със черни краски,

изчезва мамещата красота,

във нея няма място за надежди,

откраднали частица от света.

             Мария Мустакерска

 

© Maria Mustakerska Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??