25.05.2013 г., 11:13 ч.  

Частица в Необята 

  Поезия » Философска
387 0 0

Частица в Необята



Във този свят от Хауса понесен
сред толко много Рай и много Ад,
вървя по път трънлив, не лесен -
през зима, пролет и сред листопад.

А краят му достига в Синевата.
Върви напред и надалеч отива.
Пред мен разлиства се деня, зората
и красотата тяхна ме Опива.

Растилят се килими от Мъгли,
и тътнат, и бушуват Водопади,
а ти надскачаш острите Скали
от пориви крилати, живи, млади.

Гнезда се вият, и шумят Реки,
а ти - прашинка в цялата Вселена,
вървиш обветрен с идеали и мечти,
като една добра частица заредена.

 

 

Лъчиста

© ЛЪЧИСТА Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??