13.08.2010 г., 20:44 ч.

Че си жив 

  Поезия » Любовна
961 0 0

Че си жив

 

Премини ти през мен, чрез ухание

на солената морска вода.

Докосни ме следобед с дихание

на крайбрежието, като бриза.

 

Покажи ми на лятото слънцето,

нека с него почувствам те жив.

Разкажи битието забързано

в дългоредно писмо и с курсив.

 

Изпрати ми целувка омайваща

на облаче, сладкият дъжд.

Покажи любовта си изгаряща,

на дъгата с извития лъч.

 

Изпепели ме, нощес със звездичките,

да видя, че там си щастлив.

Стопли ме, напролет ухаещо

с люляк сред пътя трънлив.

 

Накажи ме със зима смразяваща,

на стъклата рисувай цветя.

Остави ме до гроба милееща,

за последно... да помълча. 

© Лина Николаева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??