Чекръг
Какво правиш? - рекло времето
Капя- отвърнала водата
Но защо тъй много бързаш?- прошушнал вятърът.
- за да спася корена - отронила сълзата
- Кой ще спаси теб ? - попитало слънцето
- Усмивката на детето - въздъхнала парата
Поискай си вечност,
Приятелю-
За да ти се случи настояще ...
Подари си утро...
За да посрещаш залези...
Поискай си прошка -
За да пораснеш ...
Обичай - за да си обичан ...