21.05.2010 г., 12:24 ч.

Черен ден 

  Поезия » Философска
418 0 0

 

....

Но светлината черна ме докосна.

И в мислите се впи дори,

в сърцето ми, така е смъртоносна,

че всички сили ми изпи.

 

Безсмислие, неизбежна самота.

Черна светлина за всяко 'утре'.

А в себе си изгубих смелостта -

която път ми бе, сега - безпътие.

 

И във черно, пак светът ми свети.

Или черни пък са мойте сетива?

Навярно тъмното е бяло всъщност

с лека, лека нотка на тъга.

 

Макар унила, всъщност съм щастлива.

Сълзите леят се без капка суета.

И те са полъх на мечта красива,

а не – изкривен образ на смъртта.

 

Със сълзите надежди не умират.

Напротив – цели раждат се

и бързо свикват със света, не спират

да мечтаят, даже смайват се.

 

 

 

 

 

© Цвет Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??