18.07.2023 г., 23:25 ч.

Черепът, гнездо за мечти и дом на кошмари 

  Поезия » Философска, Друга
560 2 1

В черепа, гнездо за мечти и кошмари,

Там крие се безценната ни сила и власт.

Разумът - раздаващ на съвестта ни шамари,

Разхвърля в ума ни всеки баласт.

В черепа мъдрост и истина се лутат и гонят,

Но също така и безумията  намират си място

Там, в бездната на мисли, тръгващи да ги догонят,

Раждат се идеали, създават се истории опасни...

В мозъка пламти искра на вдъхновение,

Мечтите разтърсват черепния ни обем,

Тънката нишка, водеща към въображение.

Създават чудеса и идеи, от които с шепи да гребем..

Но в неговите покои дремят и кошмарите,

Съмнения, страхове, които в душата ни парят...

Те превръщат се в болка, с която пишем си мемоарите,

Възраждат се от паметта и маските ни свалят...

Черепът, родителят на нашите мисли,

В него търсим ний утеха и вътрешен покой,

Носител  е на истории и тайни нечисти...

И на превратностите душевния рой!

Черепът, знай е място на противоположности,

Където се сблъскват въпроси и сложности....

Но също е  и място на израстване и сила,

Където преодоляваме всяка преграда, ума  покосила...

В черепа, гнездо за мечти и дом на кошмари,

В който вятъра на промяната ще задуха и съвестта ще запали,

Събирайки всички парчета от нашата идентичност,

Продължаваме да израстваме и да създаваме нашата личност!

 

 

© Вероника Павлова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Черепът, гнездо за мечти и дом на кошмари »

12 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??