2.03.2017 г., 18:58 ч.  

Черно-бяло 

  Поезия » Пейзажна, Философска
544 1 2

Черно-бяло

 

Защо светът е черно-бял ?

 

Виждам само черно-бели хора
с погледи
празни,
мечтите им – същите ...
Подминават се, бутат се,
с извинение
забравено.
Излезте от филма си,
класически
и посрещнете цветовете,
топлите, 
пък даже и студените.

 

Погледнете небето,
синьото.
Откъснете роза
нежна, червена
Пък погледнете любима в очите,
кафявите
и кажете с роза
"обичам те",
защото света не е филм 
черно-бял
и без пъстрите му етюди,
защо би го живял?

 

В. Динчийски

© Виктор Динчийски Всички права запазени

Усмихнете се.

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??