5.07.2017 г., 13:17 ч.

Червена светулка 

  Поезия
1050 6 8

Разумът носи червени пантофи

и стъпва на пръсти във моята стая.

Когато объркам житейските строфи,

когато се тръшкам и все ми е тая,

гласът му ме сепва -

глас неподкупен.

Вдига ми летвите,

после ги чупи.

Когато загубят краката ми почва,

пантофите стават на лодки и люлки.

Майка ми носи червено нарочно.

Единствено тя е червена светулка.

© Елена Биларева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??