Jul 5, 2017, 1:17 PM

Червена светулка 

  Poetry
1054 6 8

Разумът носи червени пантофи

и стъпва на пръсти във моята стая.

Когато объркам житейските строфи,

когато се тръшкам и все ми е тая,

гласът му ме сепва -

глас неподкупен.

Вдига ми летвите,

после ги чупи.

Когато загубят краката ми почва,

пантофите стават на лодки и люлки.

Майка ми носи червено нарочно.

Единствено тя е червена светулка.

© Елена Биларева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??