7.03.2009 г., 20:06 ч.

Честит Имен Ден, Тодоре!!! (анонимно) 

  Поезия » Друга
937 0 2

Благодаря!!!

Който и да си...! Където и да си...!

ТТ

АНОНИМНО ПОСВЕЩЕНИЕ

 

 

СВЯТО ТИ ИМЕ, ТОДОРЕ,

КОГА Е ЗОРА ПУКНАЛА,

ЯХНА ЛИ КОНЯ ВРАНИЯ,

СЪС ВИХРИ ДА СЕ НАДБЯГВАШ.

 

ТЕБЕ ТЕ СЛЪНЦЕТО ЧАКА

ЮЗДИТЕ ДА ТИ ПОЗЛАТИ

И ТАЯ ЗЕМЯ БЪЛГАРСКА

СЪС ПЕСЕН ДА Я СЪБУДИШ.

 

ТУК СА НИ ПЪРВИ ЛЮШНАЛИ

НОЩЕМ НАД ЛУДИ ОГНЬОВЕ

И ВСЕ В СЪНЯ ЩЕ СЛУШАМЕ

ЗВЪН НА КОНСКИ ПОДКОВИ.

 

ТУК ЩЕ ПОЛЕГНЕМ, ТОДОРЕ,

ПОСЛЕДНА ПЕСЕН ЗАПЕЛИ,

И ТАЯ ЗЕМЯ БЪЛГАРСКА

ЩЕ БЪДЕ НАШТА ПОСТЕЛЯ.

 

 

 

 

 

© Дует Трайчеви - Теодора и Тодор Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??