14.02.2008 г., 8:33 ч.  

Честит празник 

  Поезия » Любовна
697 0 8

Честит празник

 

Днес денят какъв е, аз не знам -

дали е Свети Валентин или Трифон Зарезан!?

Важно е, че има празнично настроение,

с много обич, руйно вино и вълнение.

 

Нека плодородна да е вред Земата,

с умение да зарязваме лозята...

Нека от ранна пролет, чак до зима,

уражай добър винаги за нас да има!

 

Но едно да влея на всички желая в сърцата,

не прорязвайте с лекота на ближния душата!

Забравете злоба, завист и умора,

запазете обичта... и останете ХОРА!

 

Животът труден е, зная го до болка.

Стискаме зъби и слушаме фолка...

Но с вяра и с воля напориста,

всичко вършете с обич искренна, чиста!

 

С любов всеки да отлежда децата,

с любов сме длъжни да променим и съдбата!

И в труда да сложим обич и старание,

да гледаме с човещина и нужно внимание!

 

Така, щом загърби егоизма си човекът,

ще тръгнем нагоре, бавно и полека!

От обичта ми силна сили наберете...

Честит ви празник! Обичам ви, простете!

 

А за поздрав искрен и сърдечен,

ще ви даря със стих, с обич наречен!

Бъдете любящи, обичани и добри,

в сърцата от благост да има следи!

 

Елена Калчева

написано - 14. 02. 2003 г.

 




Recados, Gifs e Imagens no Glimboo.com

Participe da comunidade do Glimboo no Orkut

© Елена Калчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "Бъдете любящи, обичани и добри,
    в сърцата от благост да има следи!"

    Дай Боже!!! Браво, Ели, благодаря!!! Весело празнуване!
    Искрени поздрави!!!



  • Благодаря, ще имам предвид!
  • Честит празник и на теб!
    Относно стиха, може ли една малка забележка?Струва ми се, че много често се повтаря "обич, обичам, обичан" и т.н..Губи се силата на самата дума, според мен.
    Поздрави!
  • Благодаря! Честит, весел и щастлив ден на всички!
  • Прекрасен стих!Имай слънчев и романтичен ден от мен с усмивка!
  • Честит празник и на теб, Елена!
    Благодаря за стиха!
  • Честит Празник!Много ми хареса стиха ти!Браво.
  • честит празник на всичкипоздрави за стиха
Предложения
: ??:??