1.11.2010 г., 9:07 ч.

Честит празник, пазители, будители! 

  Поезия » Гражданска
988 1 6

Будителски зов

 

 

Материален свят, граблив,

омърсен и несправедлив...

Върлуващ си, изпепеляващ,

довяваш пълна самозабрава.

Но животът пак продължава...

 

Дух български се въздига

със слово чисто, съвест жива.

Дар, нам даден през вековете,

несломим будителски вечен плам,

бисер чист в сърцата ни, знам.

 

И в трудни времена, дни...

искрата с жар ще озари

традиция, бит и култура.

Паисий с История - свят дар,

Левски в сърцата ни с жар.

 

Хелоуин... срам и чуждица...

С хайтовски чиста искрица,

тя ще ни води и завръща

към добродетели, към Родина

с вяра, със святост незрима!

 

Пробудете очи и сърца,

изстрийте срама от лицата!

Българското пазете свято!

Духовност, вяра чиста будете,

Любов неподкупна пазете!

 

© Елена Калчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??