12.10.2010 г., 22:26 ч.

Честит рожден ден 

  Поезия » Любовна
994 1 0

ЧЕСТИТ   РОЖДЕН   ДЕН

 

 

 

Колебаех се, преди да ти пиша.

Знаеш, трудно е,

многото думи са излишни

и правят стиха ми муден.

 

А аз искам той да бълбука,

да ромоли, да клокочи,

като извор от висока чука,

като водопадна вода, кога скочи.

 

Затова без многословия

ти желая следното нещо:

Бъди буйна река,

бъди слънце горещо!

Бъди ми опорна точка

и извисяване,

бъди мойта вина

и моето оправдаване.

Бъди моята слабост

и моята сила!

Бъди моята пропаст

и моето било!

 

Завършвам без многоточие.

Това е, защото си ми жена,

кръв във вените

и пулс в моето слепоочие!

© Валентин Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??