25.04.2010 г., 10:38 ч.

Честит рожден ден или Среща с Бог 

  Поезия » Философска
1650 0 15

Написах това стихотворение за един приятел, но всеки, който има рожден ден днес или на друг ден ;), може да се чувства поздравен! :D

 

 

В априлски ден, преди години,
решил си да се запознаеш със света.
Родил си се. Във този ден (завидно!),
над теб самият Бог се суетял.

През цялата година все се молиш
на Бога (тоз отявлен егоист),
да ти разкрие козовете на живота.
А той мълчи. И ставаш атеист.

И сам започваш да броиш неделите.
(Една е печеливша, друга не).
Паденията, загубите и разделите.
Ще паднеш ли пред Бог на колене?!

Разбираш - за да се научиш да играеш,
той Сляпата Неделя е създал.
По поздравите в нета ще узнаеш
той колко коза всъщност ти е дал.

И осъзнаваш (важно е!), че си различен.
Отиваш да празнуваш. С лъвски скок.
Във еуфорията на деня си личен,
ти без да искаш, срещаш се със Бог.

© Елена Биларева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??