10.09.2006 г., 0:30 ч.

Чети бавно! 

  Поезия
659 0 1
Леко дъх поеми
и погледни какво ти показвам:
                          със своята чудна бяла магия
              цяла Рила облак полазва...

Стъпвай леко!
Със своите зъбери
                и скалисти пътеки и страшни дерета
        много в Пирина беля са намерили....

Вдишвай дълбоко
доде имаш сили
                на Родопите кристалния аромат - 
     няма къде другаде да го дириш!

Гледай добре
и всяка картина попивай,
                  само в Балкана ще видиш поляни,
      на които хиляди със своята кръв история са писали...

Внимателно взимай,
защото малко остана
                     от онова, което дедите ни 
                   завещаха,

Не питай защо -
никой няма да ти каже
                      всички мълчат и в лицата им
         да крещиш даже...

Не ме питай и мен,
че мен ме боли много,
                   всичко се променя, но се променя
             към по-лошо!

Чети бавно,
ако трябва пак го направи,
                       защото ако не аз, или ако не ти -
   няма кой всичко това да промени!



09/09/2006

© Александра Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Колко си права!Този стих много ме развълнува. Прочетох си го няколко пъти...
Предложения
: ??:??