7.01.2021 г., 17:50 ч.

Четврта песна за Афродита 

  Поезия » Философска
160 0 2

Ја градиш

куќата на желбите

многу високо

и така станува невидлива.

Правиш фигури од песок навечер

и ги фрлаш во реката наутро.

После неверство

вазната ја лепиш грижливо,

а таа не дотрајува,

соседите знаат за вазната!

Афродита,

зошто би се венчала на студ

кога и онака постои лето?

 

 

© Sanja Atanasovska Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??