21.08.2010 г., 16:58 ч.

Четвъртият път 

  Поезия » Любовна
630 0 1

Когато за първи път в нещо се клех,
то беше за обич, то беше във вярност,
но ти ме отблъсна и нищо не взе -
тогава душата остави в страдание.

Когато за втори път си обещах,
че няма да търся любовния трепет,
ти ме сломи и прилъга ме пак,
както с играчка прилъгва се бебе.

Когато за трети път казах си аз:
"Ще съм по-силна, по-силна от него!",
измами ме с тази упойваща страст,
дойде и отново живота завзе ми.


-
Тогава се питам - какво е сега?
Отново ли си победителят ти,
и как - като няма любов, нито страст?
Сърцето умира след първите три.

© Екатерина Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??