8.10.2009 г., 15:26 ч.

Четвъртък 

  Поезия » Друга
629 0 1

Мдам, тя нашата приятелка, Любов, не подбира,

но пък така сполучливо импровизира,

когато  сред тълпата душите събира...

или пък  несподелена през живота дриблира...

 

Но  няма по-голям дар за душата

на момичето, момата или жената

пеперуди, когато в стомаха запърхат

и жарки  мисли мозъка разбъркат.

 

Няма по красива картина от тази...

"Жена Любовта в душата си пази..."

И няма по-прелестна гледка -

две ръце вплетени в прекрасна плетка.

 

И как изгревът е малко по-различен,

По-драматичен, по-романтичен,

щом очите  се усмихнат на първите лъчи,

а нейде в мислите и в сърцето нежна мелодия звучи.

 

 

Е, стига сантименти в този ден...

Четвъртъкът... за работа е отреден.

И, макар с литературни забежки,

да се залавяме за делата рутинни и тежки.

© Нели Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??