1.10.2018 г., 10:15 ч.

Чевръста шътарница 

  Поезия » Пейзажна
362 1 4

Добре де, есента дойде!

Недочакала, чевръсто се разшета.
Забради се с жълта сърмена забрадка,
опаса набродирана в оранжево
престилка върху по-дебелата кошуля.
Наметна чохено контошче,

да си варди 
кръста и грабна метлата с дълга дръжка.
Че, като я заразмята, брулна ореха набързо, 
раздруса кестена напреко, чукна ябълката
леко в крушата се спря на меко. 
Разпука нара, цапардоса лешник, 
мушмулата поожули. Шумите се разлетяха,
като перушина, стреснаха ококорената сврака,
тя така да се развряка, че катерицата спря
да хрупа и се втурна в най-високата хралупа.

© Misteria Vechna Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??