Oct 1, 2018, 10:15 AM

Чевръста шътарница 

  Poetry » Landscape
365 1 4

Добре де, есента дойде!

Недочакала, чевръсто се разшета.
Забради се с жълта сърмена забрадка,
опаса набродирана в оранжево
престилка върху по-дебелата кошуля.
Наметна чохено контошче,

да си варди 
кръста и грабна метлата с дълга дръжка.
Че, като я заразмята, брулна ореха набързо, 
раздруса кестена напреко, чукна ябълката
леко в крушата се спря на меко. 
Разпука нара, цапардоса лешник, 
мушмулата поожули. Шумите се разлетяха,
като перушина, стреснаха ококорената сврака,
тя така да се развряка, че катерицата спря
да хрупа и се втурна в най-високата хралупа.

© Misteria Vechna All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??