Чезне хубавият ден,
в него има и добро, и зло,
когато си млад, си силен,
когато си стар, нямаш ти крило.
Какво добро, когато си отиваш,
кое ли на тази Земя е вечно,
идва дата, когато завинаги заспиваш,
какво като си се държал човешки?
И ето - слънцето залязва,
губят се последните лъчи,
докато си жив - никой не те забелязва,
после пък навеки ще мълчиш.
© Георги Всички права запазени