24.11.2015 г., 21:49 ч.

Човек! 

  Поезия » Оди и поеми
673 0 0

Лична награда е за мен това

да бъда усмихната, да бъда звезда.

Да намигам на живота,

да го ръководя ей така,

както сама си реша.

 

Лична награда е това

да имаш семейство, да имаш мечта.

Но кога ли ще се получи така

да мога да въртя своята си съдба

на малката си ръка.

 

Та нали животът е за всеки,

неговата игра да може да си я ръководи,

да си е сам за него си на върха.

Пожелавам на всеки да постигне това,

да си спечели сам обичта.

 

Да може да лавираш, да може да играеш,

да четеш, да можеш да се издигнеш,

да се сетиш за това,

да изгрее слънцето в твоята душа

и в същото време да бъдеш човек.

 

Човек е този, който се държи добре

не само към себе си, а и към околните.

Умее да цени, да уважава

и сам никога да не остава.

Да може сам себе си горд да нарече.

 

Човек е онзи, който грее

и който на трудностите не реве,

а смело преодолява всичко,

наречено коварно житие

и напред продължава.

 

Обичам трудностите, си кажи,

и го докажи и смело ги приеми.

Бъди приятел на всеки, наречен "човек",

бъди ценен и уважаван,

постигно го с лекота всичко това...

 

 

© Ребека Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??