3.06.2024 г., 18:48 ч.

Човек е облаче Любов 

  Поезия
261 4 3

ЧОВЕК Е ОБЛАЧЕ ЛЮБОВ

 

Тъй както Ангелът е бял,

и адски черен – Сатаната,

светът, в различията цял,

между добро и зло ни мята,

 

и – уж, сме хорица добри,

и – уж, сме благи и човечни,

а думичките злост, парѝ

са главни в бедния ни речник,

 

в най-черните си времена

на кой ли Господ се не молех? –

светът да бъде Светлина

а ние – светли птици в полет,

 

до днес не знам дали ме чу

там – в нелюдимите Вселени? –

и си говорим с вас на "You",

пред безчовечността смирени.

 

Преди да пукна в "Пирогов",

аз светла вест ще ви изпратя! –

Човек е облаче Любов

за седем милиарда братя.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Красота и любов!
  • "Човек е облаче Любов
    за седем милиарда братя.'
    Прекрасно!
  • в най-черните си времена
    на кой ли Господ се не молех? –
    светът да бъде Светлина
    а ние – светли птици в полет,

    Няма такава поезия!
Предложения
: ??:??