14.04.2012 г., 20:34 ч.

Човек и Дявол в теб стаени 

  Поезия » Философска
425 0 1

 

Човек и Дявол в теб стаени

Трупът на бъдещето е разложен,
дърветата - безмилостно изкоренени,
въпросът тук е твърде сложен,
поставя множество дилеми.

Да бъдеш или да не бъдеш -
Човек и Дявол в теб стаени,
ти себе си сам ще осъдиш,
ръка прокарвайки по срязаните вени.

Но твоят труп и мъртвата ти мисъл
не ще помогнат днес на никой,
в смъртта недей да търсиш смисъл -
за туй ти гарвана попитай.

Таз птица черна е душата
на бездиханна сянка,
положена в ковчег между цветята -
започнала е вечната ù дрямка...

*                                 *                                 *

Трупът на детството ти е разложен,
мечтите ти - безмилостно изкоренени,
животът днес е твърде сложен,
Светът - изпълнен със проблеми.

Човек и Дявол, в теб стаени,
крещят и вият разярени,
две сенки в теб - добра и зла,
коя ли ще спасиш сега?

© Задгробник Евотош Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??