26.03.2013 г., 9:10 ч.

Човек ли?! 

  Поезия » Друга
536 0 4

Пристяга, сякаш, гърлото ми нещо

и все по-трудно става ми да дишам,

и вярата в туй, що наричаме 'Човешко',

започва да наподобява киша.

Потъваме в море от глупост,

от суета, безлична, никому ненужна,

нима да си 'Човек' е лудост,

а 'добрина' и 'обич' са ни думи чужди?!

'Добре съм', казвам, и усмихвам се насила,

така ли трябва, може би, не знам,

щом след обстрел от безразличие съм още жива,

защо на лицемерието да се предам?!

© Елена Гъдева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??