17.12.2019 г., 15:09 ч.

Човеко, виж своето име 

  Поезия » Гражданска
409 1 4

Произведението не е подходящо за лица под 18 години

Напразно търсиш свято изкупление

докато си зает да правиш грешки, 

с делата гониш всяко изцеление, 

че думите са леки... те са тежки... 

 

Какво от туй, че палиш свещ във храма

и кръстиш се в набожна имитация? 

Свеща си купил със парите от измама

и не жена ти прави ти фелацио... 

 

А търсиш образа си във иконите

и даже го намираш вътре в тях?! 

Но лъжат те очите и нагоните, 

и твоето човешко име... Грях..  

 

18.07.2019. 

 

Георги Каменов 

© Георги Каменов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??