“Човекът”
Човекът, заслепен от житейски мъдрости лъжливи,
губи се в измислен свят,
лута се, върти се в лабиринт от илюзии ронливи
и бленът за него с реалността е слят.
Ала истина какво е? Не е ли и тя мираж?
Действителността размита е, липсва и лице..
Само ние определяме какви сме и какви не сме.
Затова да бъдеш себе си, изисква се кураж!
Душата във човека, сякаш кат' фантом присъства
И защо днес все крием я, правейки се че отсъства?!
Защото ако признаеш, че боли те – заклеймен ще си, ала
ако себе си залъгваш, от живота победен ще си!
Човекът, той просто иска мъничко разбран да бъде,
но стръхът да не изглежда слаб - още по-страхлив го прави
и затворен във черупката си страда,
да сподели не може и духовно пада, пада ...
© Гергана Всички права запазени