18.02.2014 г., 23:43 ч.

Човекът - кал 

  Поезия » Друга
434 0 2

Човекът уж от кал е бил направен,

защо от кал се вечно той предпазва?

Нали - пред Господа и днес изправен,

от него той за миг не се отказва?

 

Но с кал замерва другите събратя

и те му връщат пак със кал обратно.

Нали по кал те всичките са братя,

а калят се по дваж, по триж, стократно...

 

Макар калта с вода че се измива,

човекът - кал с калта ще си отива.

© Никола Апостолов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??