8.09.2023 г., 9:38 ч.

Човекът между двете крайни дати 

  Поезия
164 3 3

ЧОВЕКЪТ МЕЖДУ ДВЕТЕ КРАЙНИ ДАТИ

 

Две крайни дати, между тях тире, и край на отредената ни радост.

Започнах да живея по-добре, когато станах старче белобрадо.

Пях цял живот на български език и писах с обич всяка своя рима.

И благославях своя земен миг с Надеждата – и утре да ме има.

Изправен пред прииждащия мрак, ще си призная нещичко във чата –

със всяка живинка аз бях добряк и сторвах път на мравчицата свята.

 

Дори и край глупеца бях щастлив! – по старичкия метод проба-грешка

зачерквах си го с черния молив – или го отминавах със насмешка.

Загърбих 300 крини със злата – и зная как да дишам с две и двеста.

Днес миналото свое с кеф чета! – животът ми бе истинска фиеста.

Един каменоделец подир век да изсече три думички хвъркати! –

Валери Станков бе добър човек! – на камъка ми с двете крайни дати.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Валери Станков е име, което дълго ще е живо, дори и когато си отидеш Валюше. Може да ти забранят да коментираш, но няма как да ти забранят да пишеш. Няма такава поезия.
  • Добре, но няма ли поне още 100 години до втората дата
  • Животът е прекрасен между двете дати. И" нищо страшно не се е случило, докато не се появи втора дата под снимката ти" 😊🙃
Предложения
: ??:??