28.11.2023 г., 10:33 ч.

Човекът със златното ключе 

  Поезия
289 6 4

ЧОВЕКЪТ СЪС ЗЛАТНОТО КЛЮЧЕ

 

... понеже му се вижда вече краят на тъпия – отвсякъде! – живот,

дошло е ред и аз да осъзная, че се разминах с тлъстия джакпот,

до днес не спастрих пукната стотинка – за евро не говоря въобще,

в любимата ми Шишкова градинка ви чакам вечер с трепет на дете,

доде си вдигах сламени колиби от обич, рой надежди и мечти,

 

из римите – безброй летящи риби, до днес една не ме и приюти,

и – леко трезвен, скитам се по плажа, къде отивам, даже сам не знам –

един печален Никой във пейзажа, изгубил своя златен ключ Сезам,

Повярвайте на своя мил Валерий? – това навярно ще ме утеши.

Аз всяка нощ отварям светли двери към вашите заключени душѝ!

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??