4.02.2020 г., 16:44 ч.

Човекът в огледалото 

  Поезия » Друга
339 0 0

Може да разчиташ само на него,
независимо колко голямо е неговото его.
Случва се и да забравяме, че той съществува.
"Няма кой да ми помогне!"- не трябва да се чува!
Че е силен и щастлив, човек може да се преструва.
Но впоследствие истината ще възтържествува.
Има поговорка, че всичко се подрежда,
но фактите с илюзии недей ги разрежда.
И в никакъв случай не си давай напразна надежда.
В крайна сметка, всичко пак до теб се свежда.
Случва се да може да разчиташ и на други.
Но не свиквай прекалено много с тез услуги.
Където и да ходиш, по-често на себе си се връщай!
Каквото и да се случи, следващата страница обръщай!

Признаването на проблемите ги прави наполовина снети.
И ако повечето хора в момента са заети,
остават онези, на които можеш да разчиташ- вече са пресети.
Но поне ще знаеш колко да се радваш и да хвърляш ли конфети.
Понякога дори на себе си не можеш да разчиташ,
но към крайности недей да налиташ.
Истината под килима не трябва да я смиташ.
Илюзии с реалност не е полезно да преплиташ.

Някакъв съвет още да дам ми се иска да мога.
Полезно е за всеки да чувства и тревога.
Невинаги трябва да си весел и щастлив.
За характера е добре и да си отчасти боязлив.
Не се заблуждавай- не всичко е страхотно.
Ще го преодолееш, дори да е неохотно.

© Александър Живков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??