Човешка милост
Човекът. Кой може да го разбере?
Все иска, недоволства и отрича
и не вярва, че ще е добре,
само ако истински обича.
Все се лута като болен,
нали е от всичко недоволен;
все иска, търси и очаква,
и все от нещо се оплаква.
А що да каже Бог, когато носи
на гърба си глупостта човешка
и за човеците човешка милост проси...
© Албена Стефанова Всички права запазени