Aug 8, 2010, 10:48 PM

Човешка милост 

  Poetry » Phylosophy
521 0 2

Човешка милост

 

Човекът. Кой може да го разбере?

Все иска, недоволства и отрича

и не вярва, че ще е добре,

само ако истински обича.

 

Все се лута като болен,

нали е от всичко недоволен;

все иска, търси и очаква,

и все от нещо се оплаква.

 

А що да каже Бог, когато носи

на гърба си глупостта човешка

и за човеците човешка милост проси...

© Албена Стефанова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??