ЧОВЕШКА ТВОРБА
За малко дойдох аз на тази планета
Творбата си кратка, написах човешка.
Животът ми кратък, не стигна житейски.
От музата виж, не събрах сите песни.
Отлитам отново със ятото птици,
За спомен остават ми думите живи.
Дали ще се върна на пролет, не зная.
Дома си, творбата не ще разпозная.
Това стихотворение съм го писал по известната десетсрична стъпка „амфибрахи”,
с две допълнителни срички, преди първата и след последната сричка. Общо стават
дванадесет срички на всеки стих.
Гр. София Кирил Апостолов Иванов
17.03.2014 г.
© Кирил Иванов Всички права запазени