6.06.2014 г., 20:56 ч.

Човешко е 

  Поезия » Философска
908 1 3

Не гледай човека, че греши.

Човешко е.

Ако видиш съжаление във тез очи...

Още по-човешко е,

голямо нещо е.

И му прости.

Това е най-човешкото.

Да забравиш грешното.

Не гледай човека, че греши.

И ти го правиш.

Въпреки че грешката боли,

опитваш се да я поправиш.

И да забравиш.

На себе си прости!

Човешко е да го направиш.

И ще откриеш истина във своите очи...

От най-човешкото това е по-човешко...

© Георги Бъчваров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??