21.05.2011 г., 1:42 ч.

Чу ли я? 

  Поезия » За деца
1025 0 9
Лястовичка малка, бяла,
отдалеч е долетяла,
рожбите си да роди
тя по нашите земи.

Под стрехата кът намери,
с човчицата го измери.
Тук да бъде! -  тя реши,
дом за детските мечти.

И започна... без умора,
сламки да събира в двора,
ред по ред да ги реди,
къщата да построи.

Ден и нощ летя безпирно,
упорито, тихо, мирно
и... гнездото съгради 
със любов, против беди.

После... радостно запя,
песен звънка от душа.
Щастието призова.
Чу ли я? Това е тя.

© Таня Мезева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??