Събудих се рано днес призори,
планината бе обляна от меки лъчи,
Слънцето плахо зад върха наднича
и пролетна премяна светът облича.
Звездите и луната бледнеят,
цветята радостно се смеят,
пеперуди в танц див се въртят,
пчелички прелитат
от цвят на цвят.
Камабана заби и смути тишината,
река ромоли и събужда Земята.
Човешки говор вятърът понесе:
„Ах, този ден ще бъде чудесен”
2009 год.
Вилислава Дачева - 6 клас
© Ученици Всички права запазени