May 16, 2010, 7:54 PM

Чудесен ден 

  Poetry
880 0 10

Събудих се рано днес призори,

планината бе обляна от меки лъчи,

Слънцето плахо зад върха наднича

и пролетна премяна светът облича.

Звездите и луната бледнеят,

цветята радостно се смеят,

пеперуди в танц див се въртят,

пчелички прелитат

от цвят на цвят.

Камабана заби и смути тишината,

река ромоли и събужда Земята.

Човешки говор вятърът понесе:

„Ах, този ден ще бъде чудесен”

 

 

                                                          2009 год.

                                                          Вилислава Дачева - 6 клас

 

© Ученици All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??