Хайде, мила книжке!
Трьгваме ли пак?
Отведи ме, моя книжке,
в чудния си свят.
Днес къде ще идем?
В Африка гореща?
Лъвове да видим
или имаш среща
с веселата Пипи?
Може пък Снежанка с
теб да навестя
или малката русалка
край морето, на брега.
С чудната си книжка
ще обиколя света.
© Мария Димитрова Всички права запазени