10.09.2007 г., 11:21 ч.

ЧУЖД СИ МИ... 

  Поезия
852 1 35
 

Чужд си ми, за кой пореден път...?!

В постелята не идвай да ме галиш,

всички чувства в мен дълбоко спят

и не можеш с нищо ти да ги разпалиш...

Сковани са ръцете във безкрила тишина

и гонят топлината от разголеното тяло,

очите празни... и се къпят в самота,

студени късчета разбито огледало...

Не искам да те имам половинчат сега,

в полулюбов обвита няма да живея,

да дишам в полуистини е самота...

заглъхващо дихание... да тлея.

Чужд си ми, за кой пореден път...?!

И твоите прегръдки не усещам,

ласките ти празни в мен ще загасят

надеждата последна да не стихна.
...

Обърни се... и просто тръгни,

знам, че лудост е с мен да останеш

и страстта неразбрана вземи,

с нея друга наивна да мамиш...

С теб ще тръгне и тя - самотата,

ще си вземе за спътник - студа,

аз ще слушам сама тишината...

свободна ще дочакам любовта!


© Деси Инджева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??