Чуваш ли камбаната?
Виж! Това е буболечка!
Повлякла е огромна клечка...
Ха! Обърна се!
Но едва ли схваща
защо небето тя
с крачка не хваща...
Не! Не й помагай!
Ще си намери
нова клечка буболечката,
за да се изправи леч'ко
отново на крачетата.
И край на пречката!
Обаче вече по-полечка!
Харесва ти, нали,
на вечността премяната?
Но без теб в нещата
само празен звук е тя,
промяната!
Звук далечен на камбаната...
© Таня Николова Всички права запазени