29.07.2012 г., 16:05 ч.

Чувствата ми 

  Поезия » Любовна
854 0 1

Да бяха чувствата ми спомени,

да избледнеят, да забравя някой ден,

а те са камъни бетонени,

зазиждат ме в тунел студен.

 

Да бяха чувствата ми помени,

да ги оплача, да запаля свещ,

а те са живи въглени,

изгарят ме в гореща пещ.

 

В ума ми се редят картини,

надничат с ококорени очи,

гласът ми зазвучава в рими,

а искам мракът да мълчи.

 

Не мога да преследвам сенки,

родени от безброй тъги,

и зад всеки ъгъл да изскачат-

върху сиво-синкави дъги.

 

Чувствата ми са безумно шумни -

разлудели се деца,

и не искат да заспиват,

не умея да ги притая...

 

 

© Ива Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??